top of page

ESF-project "DE PLEK" 

voor jongeren die een link hebben met de gemeentes Eeklo, Sint-Laureins en Kaprijke

Ben je tussen de 15 en 30 jaar? Bij De Plek kan je terecht met vragen over onderwijs, werk, goed in je vel zitten of andere dingen die jou bezig houden. Ook ontspannen kan je bij De Plek.

Download hier de flyer voor jongeren.

Adres: Herbakkersplein 5, 9900 Eeklo

de plek.jpg

Wat is "DE PLEK" ? 

 

De Plek is een jeugdwelzijnswerking die rust, actie en ondersteuning biedt aan jongeren en jongvolwassenen (15 – 30 jaar) .

 

Bij De Plek kunnen jongeren gewoon ontspannen of via de projectwerkingen stappen zetten naar reguliere opleidingsvormen of arbeid. Ook worden jongeren er ondersteund op vlak van onderwijs en werk en kunnen ze er terecht voor begeleiding op vlak van mentaal welzijn en verslavingszorg.

 

De luiken rust, actie en ondersteuning geven zij zelf mee vorm volgens hun interesses, talenten en noden. Hierop inzetten vormt de basis om te werken aan positief toekomstperspectief en waar nodig aan een (her)aansluiting op de samenleving.

 

De activiteiten gaan door op eigen locatie van De Plek of op plaatsen waar jongeren zich bevinden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IN SAMENSPRAAK MET JONGEREN

 

Dat wat gebeurt in de Plek is dat wat jongeren willen, waar zij goesting in hebben. Dit betekent dat de activiteiten zeer uiteenlopend kunnen zijn. Denk aan sporten, binnenhuisinrichting, werken in de natuur, hangen, barbecueën, theater maken, gezelschapsspellen spelen, koken, werken op een echte werkvloer…

 

VRIJWILLIGHEID EN VERTROUWELIJKHEID

 

De Plek biedt geen schoolvervangende trajecten. De trajecten die lopen zijn gebaseerd op vrijwillige deelname.

 

We geven geen informatie door m.b.t. aanwezigheden op activiteiten of aard van deelname. Dit bespreek je best met de jongere zelf.

 

TOELEIDING

 

Ken je jongeren (individuele of een groepje) van wie je denkt ‘tiens, da’s misschien iets voor hem/ haar’, geef dan zeker informatie over ons door (zie ook flyer voor jongeren), of nodig ons uit om kennis te maken met een of meerdere jongeren. Kom anders gerust eens langs met de jongere om kennis te maken met onze werking.

DE PLEK IN DE PERS

2.jpg
9.jpg
4.jpg
8.jpg
6.jpg
3.jpg
1.jpg
2.jpg
7.jpg

Download hier meer achtergrondinfo (bvb. voor toeleiders)

bottom of page