top of page

De Katrol

  • Facebook

De Katrol biedt gratis studie- en integrale gezinsondersteuning aan huis. We richten ons op kwetsbare kinderen en hun ouders die moeilijkheden ondervinden om hun kind(eren) te helpen met huiswerk en/of opvoeden. De organisatie werkt integraal en contextueel. We hebben niet alleen aandacht voor het kind en het leren, maar vooral ook voor alle randvoorwaarden. Wat is de context (materieel, sociaal, financieel, pedagogisch …) van het kind en zijn gezin?

de katrol

Onze doelgroep zijn kwetsbare gezinnen. De ondersteuning is preventief, daarom bestaat onze focusgroep uit kinderen uit de derde kleuterklas tot en met het tweede leerjaar. Bij uitbreiding ondersteunen we tot en met het eerste middelbaar.

Onze ondersteunende coaches zijn studenten uit sociaalpedagogische richtingen die tweemaal per week bij  het gezin langs gaan en dit voor een periode van minimaal acht weken. Ons doel is om de zelfredzaamheid van de gezinnen te verhogen op verschillende levensdomeinen en een onderwijscultuur in het gezin te installeren. Zo willen we de sociale grondrechten mee helpen realiseren.

Dit alles wordt gecoördineerd door drie mentoren (“ankerfiguren”):

  • Jelena Baele (gsm 0492 34 01 54), ankerfiguur voor Aalter, Evergem en Zelzate

  • Nelle Meuleman (gsm 0499 77 50 88), ankerfiguur voor Eeklo, Maldegem en Wachtebeke

  • Louise Moeraert (gsm 0499 54 26 64), ankerfiguur voor Aalter, Assenede, Eeklo, Kaprijke en Lievegem

Interesse om bij ons stage te lopen? Stel je kandidaat!

Ben jij student hoger onderwijs in een sociale richting zoals (Toegepaste) Psychologie, Onderwijs, Orthopedagogie, Sociaal Werk, Pedagogie van het Jonge Kind … en geïnteresseerd om te werken met jonge gezinnen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wij bieden een boeiende stageplaats aan met een multidisciplinaire werking in het Meetjesland, dicht bij huis, onder degelijke begeleiding. De stage kan zowel voltijds als gecombineerd met je lessen. Stel je kandidaat bij de ankerfiguren via mail.  Klik hier voor meer info over de stage. Zie ook www.dekatrol.org voor meer algemene info.

katrol_pic2.png

Gelukkige jonge geitjes met boeken

Aanmelden van gezinnen


Ben je een professional die een gezin wil aanmelden voor De Katrol?

  • download onderstaand instroomdocument en vul het in samen met het gezin

  • stuur het ingevulde document door naar onderstaande contactpersoon van de gemeente waar het gezin gedomicilieerd is

  • erna zullen de ankerfiguren met het gezin zelf contact opnemen

Little League Team op bank

Benieuwd naar ons jaarverslag?
Neem hier een kijkje: jaarverslag De Katrol 2022-2023

bottom of page